22 czerwca w Studiu Kulinarnym w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne towarzyszące premierze książki „Filozofia smaku”. Poprowadził je autor książki i mistrz kulinarny Teo Vafidis. Obsługę medialną eventu zapewniła agencja Swoboda PR.

W warsztatach z mistrzem udział wzięli dziennikarze, którzy przygotowali potrawy na podstawie przepisów z książki Filozofia smaku: Na stołach zagościły wyborne potrawy takie jak starożytna sałatka z pęczakiem i dressingiem z granatu, spanakopitakia – różki z ciasta filo z nadzieniem szpinakowym czy ośmiornica z fentułem i zielonymi oliwkami z miasta Retimno.

Uczestnicy mogli się przekonać, że dania kuchni greckiej są nie tylko smaczne, ale też proste i szybkie w przygotowaniu. Teo Vafidis pomagał wszystkim w samodzielnym przygotowaniu potraw i dzielił się swoim doświadczeniem, na koniec przyrządził smaczny deser. Oczywiście podczas warsztatów nie zabrakło degustacji.

Teo Vafidis to podróżnik i mistrz kulinarny o greckim pochodzeniu, Polakom dał się poznać jako powszechnie znana i lubiana postać telewizyjna, od lat zabiera widzów w kulinarną podróż do współczesnej Hellady. W książce Filozofia smaku na którą wielu fanów od dawna czekało, prezentuje swoje ulubione przepisy, które każdy może przygotować w kuchni. Opowiada o smakach z dzieciństwa i miejscach dla niego ważnych.
W załączniku przesyłam informację prasową o książce oraz pakiet zdjęć z wydarzenia.
fot. Maciej Goliszewski / Epoka dla Edipresse Książki